Hyvää tekevä postikortti

Paletti ja WWF ovat tehneet yhteistyötä klassisilla luontokuvilla ja pandalogolla varustettujen tuotteiden kautta jo yli 20 vuoden ajan, vuodesta 1994. Postikorttien valloittavat luonto- ja eläinkuvat ilahduttavat niin sydänystävää kuin tuntematonta, toisella puolella maailmaa asuvaa Postcrossing-harrastajaa.

Vuonna 2012 Paletti sai tuotteisiinsa FSC-sertifikaatin. Kaikki WWF:n ja Paletin yhteistyötuotteet, kuten luontoaiheiset postikortit ja Luontokalenteri, painetaan kestävästi tuotetulle FSC-paperille.

FSC on lyhenne sanoista Forest Stewardship Council. Se on kansainvälinen organisaatio, joka on luonut kriteerit metsien sertifioinnille. FSC onkin merkki kestävästi tuotetusta puusta ja paperista.

FSC-sertifikaatin ympäristökriteerit takaavat, että metsänhoidossa suojellaan luonnon monimuotoisuutta; metsissä elävien uhanalaisten ja harvinaisten eläin- ja kasvilajien elinympäristöt suojellaan. Lisäksi sertifikaattiin sisältyy kriteerit työntekijöiden työolosuhteista, työturvallisuudesta ja terveydenhoidosta. FSC edellyttää myös, että maan perinteisen hallinta- tai käyttöoikeuden omaavat paikalliset yhteisöt saavat säilyttää päätösvaltansa ja että alueen asukkaille turvataan mahdollisuus hankkia toimeentulo metsästä.

WWF:n ja Paletin yhteistyötuotteet on painettu FSC Mix -merkitylle paperille. Tämä tarkoittaa, että tuote on sekoitemateriaalia, jossa vähintään 70 % käytetystä puusta on peräisin FSC-sertifioidusta metsästä ja enintään 30 % kontrolloiduista lähteistä (FSC Controlled wood).

Pandalogollinen kortti on kestävä valinta ja kuljettaa mukanaan hyvää mieltä. Kortin ostamalla tuet samalla WWF:n luonnonsuojelutyötä, sillä Paletti lahjoittaa osan yhteistyötuotteidemme tuotosta WWF:lle. Pandalogollisia kortteja ja Luontokalenteria on saatavilla useissa kaupoissa ja tavarataloissa.

Maiju Sirviö
Yritysyhteistyön asiantuntija
WWF

Lähteet: WWF, FSC Finland