Kuvittaja Minna L. Immonen

Kuka olet ja mitä teet? Olen Minna L. Immonen, kuvantekijä yrityksessä Minnakortti Oy. Olen myös Lauri Laukkasen puoliso, seitsemän lapsen äiti sekä neljän lapsenlapsen mummo. Käytän taiteilijana tyttönimeäni Immonen ja L. tulee nykyisestä sukunimestäni Laukkanen.

Millainen on taustasi? Opiskeluaikanani tein postikorttisarjoja omakustanteina. Tein yrityksille yksittäisiä suunnittelutöitä, jotka usein olivat kortteja. Vuonna 1988 puolisoni Lauri alkoi kehittämään Minnakortin toimintaa päätyökseen.

Miten ja missä työskentelet? Asun ja teen töitä Oulunsalossa. Työskentelen akvarelleilla ja päätuotteina ovat postikortit, mutta teen myös kuvituksia kirjoihin.

Mikä inspiroi sinua? Onko sinulla lempiaiheita kuvitustöissäsi? Saan ideoita aistimalla ympäristöä, eläytymällä ja yksinkertaisesti tekemällä töitä. Lempiaiheitani ovat vaikkapa joulu, kukat, luontoaiheet, enkelit, lapset ja tunnelmat.

Kerro jokin asia, josta erityisesti pidät. Pidän vesivärimaalauksen nopeasta tekniikasta ja taiasta, joka väreistä muodostuu. Maalaamalla pääsee sisälle tunnelmiin ja erilaisiin “maailmoihin”.

Paras neuvo mitä sinulle on annettu? Pelkistä. Keskity oleelliseen… (aina se ei vaan ole muistissa).

Mitä ilman et tulisi toimeen? Minulle tärkeitä ovat puoliso, perhe, läheiset, pikku koiramme ja koti.

Minna L. Immonen tekee töitä ja asuu Oulunsalossa.
Minna L. Immonen tekee töitä ja asuu Oulunsalossa.

 

Minnan tekniikka on akvarelli eli tuttavallisemmin vesiväri. Siinä hänta kiehtoo erityisesti nopea tekniikka ja värien yhteensulautuminen.
Minnan tekniikka on akvarelli eli tuttavallisemmin vesiväri. Siinä häntä kiehtoo erityisesti nopea työskentely ja värien yhteensulautuminen.