Yrityskylä on koululaisten oma yhteiskunta

Paletti on osa suurta kyläyhteisöä, eli Yrityskylän yhteistyökumppanien iloista joukkoa!

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus, jonka tarina alkaa vuodesta 2009. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä on kehitetty Suomessa ja toiminnan takana on Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Yrityskylä tarjoaa kunnille ja kouluille laadukkaan ja oppimisen iloa tulvivan oppimiskokonaisuuden. Mikä parasta, Yrityskylä pohjautuu opetussuunnitelmaan.

Kuudesluokkalaisille suunnattu Yrityskylä koostuu opettajien koulutuksesta, kymmenestä oppitunnista sekä vierailusta Yrityskylä-oppimisympäristöön. Oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä tavoittaa yli 70 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista. Yrityskylät sijaitsevat Espoossa, Helsinki-Vantaalla, Kaakkois-Suomessa, Itä-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

 

Yläkoulussa kylästä globaaliksi!

Vuonna 2016 Yrityskylä laajeni myös yläkouluun. Uuteen opetussuunnitelmaan perustuvassa ysiluokkalaisille suunnatussa Yrityskylässä nuoret oppivat taloudesta, työelämästä ja näitä läpileikkaavista teemoista globaalissa maailmassa. Oppimisympäristö on nuorten johtama maailma, jossa yhdeksäsluokkalaiset johtavat tiimeinä yritystä maailmantalouden pyörteissä.

Yrityskylän yhteistyökumppanina Paletti tarjoaa kuudesluokkaisille mahdollisuuden lähettää Yrityskylä-päivän aikana postikorttiterveiset kaverille, tai vaikkapa omalle koululle.

Yrityskylän kylähullut